Mattor från Matt-Tema

Vi är en del av Matt-Tema som är en kedja med 30 butiker över hela landet som samarbetar med att utveckla, köpa in och lagerhålla mattor. Tillsammans med designers världen över skapas mönster i mängder av färger, mönster och kvaliteter som ska kunna passa alla smaker. Eftersom inköpen görs gemensamt får vi förmånligare priser vilket även ger dig som kund ett lägre pris.
Nu kan du beställa mattor online och hämta/betala i vår butik > MATT-TEMA WEBBSHOP

SELECTED BY HUSLIGHETER

Maria Soxbo har bloggat om inredning och design under namnet Husligheter i elva år. När hon fick fria händer att välja sina favoriter i Matt-Temas sortiment valde hon en palett i naturfärger med blått som främsta färgklick. Att kombinera flera olika mattor i samma rum är ett knep som hon gärna rekommenderar.
Kollektionen "Selected by Husligheter" hittar du här > Selected

WEIKEL BY MATT-TEMA

KONST PÅ GOLVET – EXKLUSIVT FÖR MATT-TEMA
Konstnär Jonas Weikel ger konsten en ny plats i hemmet genom att skapa produktdesign av sina abstrakta tavlor. Matt-Tema har tillsammans med Weikel tagit fram en helt unik matta med fantastiska färg kombinationer. Kollektionen Weikel by Matt-Tema hittar du både i våra butiker och online på matt-tema.se.
”Med Weikel by Matt-Tema vill jag inspirera människor att inreda med en matta med mycket färg och karaktär! Precis som en snygg tavla på väggen drar den blickarna till sig utan att ta över helt. Mattan tillför den där speciella känslan och harmoniserar med rummets övriga inredning.” Jonas Weikel 
Se kollektionen här > Weikel

Swedish Emma

I samarbete med Matt-Tema har svenska designers formgivit en kollektion av plastmattor. Mattorna är svensktillverkade och giftfria med mycket god slittålighet. De är även mycket lättskötta och går att tvätta i 30 grader i tvättmaskinen. 
Se kollektionen här > Swedish Emma

DESIGN BY TORHILD

«När jag formger är jag alltid på jakt efter ett aktuellt och tidsenligt formspråk som återspeglar nutiden. Samtidigt ska det vara en produkt man ska kunna glädja sig över i många år. Det måste därför ha en balans av klassiskt och trendigt, och självklart med en kvalitet som tål det livet som ska levas» Torhild Rustenberg
 
DESIGN by TORHILD är en del av kollektionen MATT-TEMA HOME. Ledorden för kollektionen är design och kvalitet med utgångspunkt i dagens och morgondagens trender.
Se kollektionen här > Thorhild

Inspireras av Matt-Temas fyra olika stilar och se vilken som tilltalar dig mest.
 

Skandinavisk Klassisk

"Tidlöst och elegant med klassiskt mönstrade mattor i vackra material och färgställningar. Plocka upp en färg från mattans mönster som får återkomma i andra delar av inredningen så blir helheten genomtänkt och harmonisk."
Här hittar du mattorna från årets stilbild för KLASSISK.

Vill du se alla mattor som tillhör stilen så hittar du dem här > SK KLASSISK

Skandinavisk Rustik

"Skapa ett mjukt och ombonat hem med en charmigt romantisk känsla. Pudrigt rosa i kontrast till rustika naturmaterial gör inredningen inbjudande och personlig.

Här hittar du mattorna från årets stilbild för RUSTIK.
Vill du se alla mattor som tillhör stilen så hittar du dem här > SK RUSTIK

Skandinavisk Modern

"I den skandinaviskt moderna stilen hittar du finstämda färgkombinationer och vackra naturmaterial, mattor med en sober och varm elegans. De natur-nära färgerna lyfts fram med utrops-tecken i gult och blått."
 
Här hittar du mattorna från årets stilbild för MODERN.
Vill du se alla mattor som tillhör stilen så hittar du dem här > SK MODERN

 

Skandinavisk Rebell

"Spännande mönster, kaxiga färger och härliga strukturer. Skandinavisk rebell är en kreativ mix av mattor för ett hem som vågar ta ut svängarna."
 
Här hittar du mattorna från årets stilbild för REBELL. 
Vill du se alla mattor som tillhör stilen rebell så hittar du dem här > SK REBELL

Mattor är en viktig del i vår inredning som både är skön att gå på, ljuddämpande och dekorativ. Det finns mycket att tänka på och välja mellan gällande färg, form och design när du ska välja din nya matta.

Med mattan kan du visa din personlighet oavsett om den är klassisk eller modern, färgstark eller avskalat enkel.

Trenderna växlar väldigt fort inom inredning men med ett brett sortiment att välja från hoppas vi att du kan hitta en matta hos oss som du är nöjd med många år! 

Heltäckning

Heltäckningsmattor passar i alla rum och kan anpassas helt efter ditt önskemål (maxbredd 4-5 meter).

Mattan kan antingen användas som heltäckande över hela golvytan eller som en lös matta med sydd kant eller med bandad kant. 

Det går även att få heltäckningsmattan som en anpassad rund matta utefter dina önskemål.
Se kollektionen här > Heltäckning

Miljömärkning

Håll koll på Matt-Temas gröna märkning som pekar ut de produkter som har tillverkats i återvunnet eller förnyelsebart material. Till exempel återvunna PET-flaskor eller majsfibrer.

Care & Fair

Sedan 2010 driver Matt-Tema en skola i Indinen för barn till föräldrar som arbetar i mattillverkningen. Organisationen Care & Fair stödjer kampen mot barnarbete i Indien, Nepal och Pakistan samt främjar nybyggnation och underhålla av daghem, skolor och sjukhus i Indien.