VINYLKLICK

De golv som kallas vinylklick har sedan de introducerades på marknaden blivit allt mer populära och det är lätt att förstå då de har många positiva egenskaper. På den här sidan kan du läsa om de olika leverantörerna som erbjuder vinylklick och hur deras golv är uppbyggda.

Forbo

Forbos golv Allura Click är en storsäljare i Europa. Golven har ett naturligt utseende som stenplatta eller trägolv men är samtidigt både mjukare att gå på och skönare att stå på.

Allura click är helt fritt från ftalater och ytskiktet på 0,55 mm gör det oerhört slitstarkt. Baksidan på golvet är också helt i vinyl vilket för att denna inte kan suga upp vatten vilket gör det väl anpassat även för hallar och kök. Klickfunktionen finns på både lång- och kortsidor och därmed är golvet lättare att lägga samtidigt som skarvarna även blir tätare och mindre känsliga för smuts och väta.

Kollektionen innehåller 15 mönster och du kan välja mellan sten eller trä i flera olika toner. Då man arbetar med hållbarhet och miljövänlighet på Forbo uppfyller Allura-kollektionen REACH-standarden, tillverkas med låga utsläpp i Holland och bärskiktet i golvet innehåller över 20% återvunnet material.

Allura har hög kvalitet och Forbo ger dig 15 års garanti på golvet vid normalt slitage och användande.

Tarkett

Tarketts kollektion för vinylklick heter Starfloor Click och består av arton olika mönster av trä och sten som slitstarkt vinylgolv.


Starfloor Click-golven är helt fria från ftalater och har ytterst låga emissioner. De läggs även utan lim och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet i Sverige. 

Dessa golv har en stark ytbehandling och klarar normalt slitage från bland annat husdjur eller barn med mycket spring i benen. Golven är lätta att sköta med dammsugning men kan även våtmoppas.


Tack vare klicklåssystemet är det lätt att lägga detta golv utan några specifika verktyg eller lim.

Tarkett Starfloor Click Ultimate

Stegljusdämpande vinylgolv med klick!
Vill du förnya ditt hem och samtidigt spara både tid och pengar?
Låt oss presentera nya Starfloor Click Ultimate - ett stegljudsdämpande vinylgolv som är lättlagt med maximal slitstyrka. 
Golvet har en stegljuddämpning på hela 19dB vilket gör att den dämpar ljudnivån både i rummet och mellan olika våningsplan. Dessutom gör den integrerade skumbaksidan att läggningen totalt sett går snabbare.

Maxwear
Mjuk slitstyrka, tuff komfort
Maxwear är uppbyggt av nogrant utvalda komponenter, som tillsammans ger en revolutionerande kombination av komfort och tekniska egenskaper.
Ett nytt material som erbjuder flera fördelar och som svarar upp mot extremt höga krav på både slitage, bulleregenskaper och attraktivt utseende.
Ytskiktet av 0,55mm härdad vinyl är ett mjuk-segt och extremt tåligt material som dessutom ger svikt och dämpar buller.
Skyddsimpregneringen av fogarana ger större motståndskraft mot
fuktpåfrestningarna än vanliga klickgolv av träfibermaterial.
Stommen av HDF-träskiva i rejäl dimension gör golvet stabilt. Klickfogarna
av 5G-typ gör golvet extremt lättlagt.
Baksidan har en naturkork, som ger golvet komfort och ljuddämpande
egenskaper.