TRÄGOLV

När du ska välja ett nytt trägolv till ditt hem finns det mängder av träslag, ytbehandlingar, tjocklekar och bredder att välja mellan. Vi har ett flertal olika leverantörer som tillsammans ger ett väldigt brett sortiment oavsett om du är ute efter en tunn lamellparkett eller om du vill ha ett massivt brädgolv.

Välkommen in till oss i butiken för att få se prover och få mer information och hjälp att se vad som kan passa bäst i ditt hem.

Tarkett är en av världens ledande tillverkare av trägolv med mer än 120 års erfarenhet av branschen. Deras trägolv finns över hela världen och i takt med att populariteten har ökar återfinns de inte längre enbart i hemmiljö utan även i restauranger, butiker och hotell. Detta har blivit möjligt genom den tekniska utvecklingen som resulterat i trägolv med stabilare konstruktioner och starkare ytskikt. Tarketts Proteco-lack är en av de starkaste i världen!

Hos Tarkett kan du hitta trägolv som är 8,5 mm, 13 mm, 14 mm 16 mm eller 22 mm:

  • Viva - ett tunnare trägolv på 8,5 mm med yta av äkta träfanér.
  • Noble - är en vacker nytolkning av det klassiska parkettgolvet, nu med moderna rutmönster. 16 mm tjocka
  • Elegance - är Tarketts mest exklusiva breda och långa plank där naturens egen design skapar en unik karaktär. 22 mm tjocka
  • Prestige - ger ett sofistikerat intryck med ett naturligt åldrat utseende, som om plankorna har nötts av vind och vatten. 14 mm tjocka.
  • Vintage - är golv med en historia att berätta. Spår från hantverk som exempelvis sågmärken och intrycksmärken ger personlighet och en känsla av svunna tider. 14mm tjocka.
  • Pure - kollektionen speglar träslagens naturliga variationer. 13/14 mm tjocka.
  • Shade - är en kollektion eleganta golv i brett urval av naturliga färger förstärkta med lasyrer i olika toner. 13/14 mm tjocka.
  • Play - har designers fått vara kreativa genom att exprimentera med färg och utseende. Resultatet är utrycksfulla golv som tar plats i rummet. 13/14 mm tjocka.

Vår leverantör Kährs är en av Europas främsta tillverkare av trägolv och är med mer än 150 års erfarenhet av braschen även en av de äldsta aktörerna. Företaget har även en lång tradition av att vara nyskapande och innovativa gällande trägolvens uppbyggnad och teknik. Trots att trägolven återfinns över hela världen från Kina till USA i vanliga hem, hotell, konserthallar och sportarenor så ligger fortfarande den största produktionsanläggningen och huvudkontoret i småländska Nybro där företaget grundades 1857.

Kährs strävar efter att hålla sin produktion av trägolven så ren och miljövänlig som möjligt och tillverkar endast golv i trä som är ett förnyelsebart golvmaterial, företaget var det första som tillverkade en tillverkningsprocess som var helt fri från lösningsmedel. Kährs trägolv är naturprodukter av högsta kvalitet som varar i generation vilket gör dem resurssnåla och miljövänliga, företaget ägnar stor omsorg år att säkerställa råmaterialets kvalitet och ursprung.

Sortimentet hos Kährs är omfattande och ett av marknadens bredaste. De två huvudsakliga serierna hos Kährs heter Linnea och Original. Linnea är ett fanergolv med en tjocklek på 7 mm vilket gör att det inte är slipbart. Linnea är framförallt framtaget för bostäder då det är lättlagt, hållbart, lättskött och prisvärt. Original är världskänt för sin höga kvalitet och stora mångsidighet och är en mycket omfångsrik serie  med ett flertal kollektioner. Original har en tjocklek på 15 mm och är uppbyggd enligt Kährs patenterade lamellparketteknik med ett ytskikt på 3,5 mm som gör att golvet kan slipas upp till fyra gånger.

Nedan syns några exempel från Kärhs stora sortiment, besök deras hemsida för att se alla golv:

Forbo satsar på svensktillverkade premium golv som är Svanenmärkta. Golven finns initialt i ek, ask och valnöt och går att få som 3-stav, 2-stav eller plank. 
Trägolven kan fås med en yta som är borstad, lackad, fasad, mattlackad eller oljad, prata med oss i butiken för att komma fram till vad som är det bästa för just dig. Det går även att få golvet infärgat i brunt, grått eller vitt. Kollektionen erbjuder fyra sorteringar:

• Harmony – med lugn och harmonisk ådring
• Live – med livligare struktur
• Expression – Mer uttrycksfull struktur
• Design – Ger helt nya möjligheter till kreativa inredningsidéer.

 

Hos Dalafloda hittar du massiva trägolv av furu, ek och ask.


Furugolven kan fås i tio olika varianter med ett flertal olika behandlingar där SoftPine är det traditionella svenska furugolvet och HardPine ger känslan av gamla tiders skurgolv.
Ekgolv förknippas ofta med slitstyrka och exkulsiv känsla. Även dessa golv har olika karaktärer och infärgningar med antingen kraftig ådring och kvistar eller milda färgskiftningar och ådringar.
Askgolv är ett bra alternativ om man vill ha ett tåligt golv och askgolven kan fås i fem olika färgställningar från ljust behandlat med vit dekorvax till mörkt behandlat med svart dekorvax, alla varianter släpper igenom träets vackra ådring.

Baseco

Hos Baseco hittar du ett sortiment av massiva trägolv av furu, gran, ek och ask. Företaget har sedan det grundades stått för kvalitet och hantverkstradition vilket idag ger det ett rykte om högkvalitativa golv.

Råvaran i golven är norrländska träd som är långsamväxande och därmed ger hårdare golv än träd som växer snabbare. En annan viktig del i tillverkningen som ger golven den höga kvaliteten är att de tillåts torka till en låg fuktkvot på 8% vilket ger ett formstabilt virke.

Golven färdigbehandlas sedan med hårdvaxolja vilket gör att träet behåller sitt naturliga utseende och varma, sköna känsla. Hårdvaxolja ger också en smutsavvisande och lättskött yta.

Rappgo

Hos Rappgo hittar du breda golvtiljor som är efterfrågade världen över. Företaget grundades 1967 och har sitt huvudkontor i Braås i småland, i Mörkaskog skapas formstabila trägolv av yppersta kvalitet. Golven är uppbyggda i skikt som limmas i vinkel mot varandra vilket garanterar ett fast golv och minimerar uppkomsten av springor som annars kan uppstå med åren. Rappgos tanke är att naturens former ska stå i centrum och därmed har företaget satsat på de breda golvtiljorna.

I Rappgos sortiment hittar du trägolv av ask, vitask, björk, bok, ek, furu, gran, lärk, lönn och valnöt. Oavsett träslag är golven tillverkade för att ta fram de speciella egenskaperna och utseendet från trädet oavsett om det är vitasken som är tillverkad av askträdets ljusa ytved, boken med den milda ådringen och mjukt rödbruna färg eller grangolvet som för tankarna till gamla tiders nordiska salar. Trägolven från Rappgo finns med ett flertal olika ytbehandlingar men går också att få obehandlade.

Trä är ett levande matieral som anpassar sig efter det befintliga klimatet och som en konsekvens av ändringar i värme eller fuktighet kommer golvet krympa eller svälla något.

Inget träd är likt något annat vilket gör att ditt golv kommer att vara unikt med tanke på kvistar, mönster och färgskiftningar.

Lagervaror

I vår butik hittar du alltid ett flertal trägolv som lagervaror vilket innebär ett bättre, lägre pris för dig som kund. Under fliken Aktuellt och
lagervaror kan du se vilka trägolv som vi har hemma.

Tarkett

Kährs

Trägolv kombinerat med golvvärme är en vanligt och välfungerande kombination men det finns många saker att tänka på innan installationen eftersom trä är ett levande matieral som reagerar på värme.

Kom in till oss så kan vi hjälpa dig med fler råd om hur det går att kombinera trägolv med golvvärme.

Forbo

Dalafloda

Något att tänka på när du ska välja ditt nya trägolv:

- träets uttryck spelar en viktigt roll för helhetsintrycket av rummet, kvistar och mönster i träet ger ett livligt uttryck medan ett jämnt färgat golv ger ett lugnt utseende.

-trägolv har olika hårdhet vilket gör att hårdare trägolv klarar mer slitage än golv av mjukare träslag. Exempel på hårda träslag är ask, bok, ek och hard maple (lönn).

Baseco

Hos Baseco kan du även köpa paneler i flera olika dimensioner och färgställningar. Läs mer på deras hemsida.

Rappgo