PLASTGOLV

Plastgolv är väldigt vanligt i svenska hem, mycket på grund av att det är ett golv som är mycket slitstarkt och lättstädat samtidigt som det går att få i en mängd mönster och färger. Från de korkmönstrade mattor som var populära för några årtionden sedan kan du nu välja plastgolv som ser ut som trägolv, klinkergolv, eller sten. Naturligtvis finns det fortfarande plastmattor som är enfärgade om det är det du är ute efter.

Det senaste som har hänt gällande designen av plastgolv är att man numera även behandlar ytan så att den ger en mer naturtrogen känsla av trä eller klinkers. Det finns även plastgolv som har en strävare yta vilket gör dem mer halksäkra utan att för den delen vara svårare att hålla rent. Med plastgolv har du fördelarna av ett slitstarkt och tåligt golv som samtidigt är mjukt och behagligt varmt att gå på. De flesta plastgolv tillverkas i 2-, 3- och 4-metersbredder som ger dig möjlighet att planera för ett golv med ett minimum av skarvar.

Välkommen in i vår butik för att se prover på kollektionerna!

Novilon Scandinavia är Forbos kollektioner av plastgolv. Dessa golv är slitstarka och finns i 31 olika designer av färger och mönster och tillverkas i 2-, 3- och 4 meters bredd. Ett prisvärt och snyggt golv för hem med mycket liv och rörelse!

Scandilon är ett plastgolv för bostäder. Kollektionen bjuder på en stor mönstervariation i harmoniska färger som passar i de flesta sammanhang. Golven är enkla att lägga och byta, mjuka att gå på och lätta att hålla rena. De ger dessutom en behaglig rumsakustik – tack vare sin ljudisolerande förmåga (20 dB).

Nedan syns några exempel från dessa kollektioner, fullständiga kollektioner samt mer information kan fås via Forbos hemsida eller hos oss i butiken.

Tarkett har sju kollektioner plastgolv 2018 med flaggskeppet Tarkett Extra i fronten som är en bred kollektion av omtyckta plastgolv i naturtrogna mönster. Kollektionen innehåller för tillfället 37 olika utseenden med mönster som spänner från enfärgat till rutigt och mönstrat i klinker eller trä.

Som komplement till dessa plastgolv finns kollektionerna Textyle, Trend 200, Trend 240 och Tarkett Touch. Textyle har textilbaksida för ytterligare komfort och ljuddämpning. Trend-golven är framtagna med design i fokus och där hittar du de mer mönstrade och färgstarka golven. Med Tarkett Touch får man känslan av ett riktigt trägolv, utan att förlora ett vinylgolvs alla fördelar. Där erbjuder två trä mönster i sju färger.

Tarketts plastgolv är slitstarka, lättstädade och ytförstärkta med Xtreme Protection med 15 års slitagegaranti i hemmiljö.

Starfloor Click 30 är ett slitstarkt vinylgolv i plattformat med både grafiska designs och mönster med inspiration från Marrakech. Golvet känns mjukt, är behagligt att gå på och enkelt att hålla rent. Starfloor Click 55 är ett slitstarkt vinylgolv i plank- och plattformat med exklusiva och naturtrogna mönster. Tack vare golvets klicklåssystem kan du enkelt förnya ditt hem. Det kan t o m läggas direkt ovanpå ditt nuvarande golv, så länge det har en plan, slät och hård yta. Starfloor Click rekommenderas av svenska Astma- och Allergiförbundet.
Genom att använda underlagsmattan Tarkomfort Premium uppnås en förbättrad akustik på 19 dB. Starfloor Click bör inte läggas i tex uterum eller andra utrymmen där golvet kan utsättas för stora temperaturväxlingar.

Nedan kan du se några exempel från Tarketts kollektioner:

Hos Gerflor hittar du ett flertal olika serier av plastgolv för ditt hem där huvudlinjen Texline innehåller ett stort utbud av mattor i många designer och färger. Golven har goda ljud- och värmeisolerande egenskaper och det finns även speciella serier med baksidor som är utformade för att ge mer ljuddämpning, tolerera mer ojämnheter i underlaget eller ha högre slitstyrka.


Vi har alltid ett flertal plastmattor på 2-, 3- och 4 meters bredd hemma i lager till extra förmånligt pris. Besök oss i butiken för att se vilka vi har hemma just nu eller se några av dem på denna sida.

Tarkett 2018