Linoleumgolv

Vi erbjuder dig som kund linoleumgolv från Forbo som är världsledande inom golvbeläggningar av linoleum. Detta golvmaterial är det perfekta svaret på dagens ekologiska utmaningar då det är en miljövänlig produkt gjord av naturliga och förnyelsebara råvaror. Linoleum framställs av linfröolja, harts, kalksten och miljövänliga pigment.

Linoleumgolv är oerhört slitstarka och väldigt enkla att sköta, den släta ytan rengörs enklast med dammsugare eller torrmopp. Materialet är en naturprodukt som snabbt kommer upp i rumstemperatur vilket gör att golvet känns varmt och skönt, det är dessutom antistatiskt.

Den av Forbos linoleumprodukter som är främst inriktad till privatpersoner är deras Marmoleum click-plattor som består av en yta av 2mm naturlig linoleum limmad på en formstabil HDF-board och ett undre lager av dämpande kork. Linoleumytan är behandlad med Topshield som ger ökat skydd mot repor och märken samt gör golvet ännu lättare att rengöra.

Marmoleum click-plattorna finns i storlekarna 30x30 och 30x90 i 21 olika färger. Du kan själv välja om du vill lägga ett enfärgat golv, ett rutigt golv eller utnyttja de olika färgerna och storlekarna till att få ett personligt mönster på golvet.

Se exempel på mönster och kombinationer i Forbos vackra inspirationsbilder till höger och gå in på deras hemsida för att få mer inspiration.

LINOLEUM En naturlig vinnare! Våra linoleumprodukter är helt naturliga och står för miljö, hållbarhet, kvalitet och design. Vårt linoleumsortiment innefattar lösningar för alla typer av utrymmen och finns tillgängliga i över 300 färger och i mer än 12 olika strukturer!
Marmoleum, Forbos huvudprodukt av linoleum, står för mångsidiga applikationsmöjligheter och ett brett utbud av färger och mönster. Utöver dess egenskaper som ett helt naturligt golv är det dessutom extremt hållbart, både ur miljöperspektivet och i slitningsgrad.

Alla Marmoleumgolv har idag Topshield², ett ytskydd bestående av två separat UV-behandlade lager. Det första lagret agerar som en primer och skapar en stark bindning till linoleumytan, topplagret består av ett hållbart ytlack som är smutsavvisande och motståndskraftig mot repor. Med Topshield² får du ett linoleumgolv som är lätt att städa, lätt att laga och håller i många, många år.

Tack vare sina naturliga ingredienser och en modern tillverkningsprocess, är Marmoleum en CO₂-neutral produkt. Läs mer här.