VÅTRUMSPLAST

Våtrumsplast är ett av alternativen som finns när du vill renovera ditt badrum. Fördelar med detta materialet som beklädnad av golv och vägg i ett badrum är att det är det absolut tryggaste i bad- och duschrum för att undvika att få problem med vattenskador eller andra fuktproblem. Samtidigt är plastbeklädnad i badrum även lättskött eftersom det är släta ytor med får skarvar som för det lättare att rengöra och underhålla. En ytterligare fördel med våtrumsplast är att både material- och installationskostnad oftast är lägre än alternativet med kakel och klinker.

Vid installation av våtrumsplast används en teknik där våtrumgolvet läggs först med ett uppvik på väggen för att göra skarven mellan golv och vägg vattentät. Efter detta sätts väggmattan genom att en 2 meters våd rullas runt rummet vilket gör att det endast blir en skarv som med fördel läggs vid dörren eller en bit från våtzonen. Väggmattan går ner några centimeter över golvmattan vilket skapar en paraply-effekt där vattnet som kommer på väggmattan rinner ner på golvmattan och sedan vidare ner i golvbrunnen. Det sista steget för att få den täta våtrumskonstruktionen med plast är att sätta en bård som går ner ett par centimeter på väggmattan och sedan sträcker sig upp mot taket.

Forbo våtrumsplast

Forbo är en av våra leverantörer av våtrumsplast som har kollektioner av våtrumsmattor för kompletta golv- och väggsystem.
Nordic Spirit. Kollektionen har inspirerats av det nordiska ljuset och den speciella inredningstradition som finns i våra nordiska hem.

Tarkett våtrumsplast

Den befintliga Aquarelle-kollektionen har utökats med nio nyheter; 3 golv, 5 väggar och 1 bård. Nyheterna består av väggar med bladmönster och marmor och golv i marmor och guld. Den nya bården matchar fint med nya marmorgolvet i grönt. 
Vinyl i badrum är inte bara snyggt, det är även varmt och skönt att gå på även utan golvvärme. Självklart uppfyller golv- och väggmaterialen de allra tuffaste kraven när det kommer till vattentäthet i jämförelse med andra golv- och väggmaterial till badrum. En anledning till detta är att väggmattan monteras horisontellt och sveps runt rummet istället för att sättas upp i våder. Oftast blir det bara en enda skarv, vilket innebär att det blir ett maximalt skydd mot fuktgenomträngning. Väggen kompletteras sedan med en matchande bård upp till taket.

Anlita alltid ett GVK-auktoriserat företag för säkra våtrum.

Oavsett om du vill renovera ditt badrum med våtrumsplast eller kakel och klinker är det viktigt att anlita ett auktoriserat företag som kan ge garanti på att arbetet blir korrkt utfört så att du slipper vattenskador. 

Här kan du läsa om vilka tjänster som vi erbjuder. 

Kataloger

Forbo - kollektion 2018
Tarkett- kollektion 2018

Tarkett