Mattor från Matt-Tema

Vi är en del av Matt-Tema som är en kedja med 27 butiker över hela landet som samarbetar med att utveckla, köpa in och lagerhålla mattor. Tillsammans med designers världen över skapas mönster i mängder av färger, mönster och kvaliteter som ska kunna passa alla smaker. Eftersom inköpen görs gemensamt får vi förmånligare priser vilket även ger dig som kund ett lägre pris.

TIDLÖS DESIGN

- DESIGN by THORHILD
"När jag formger är jag alltid på jakt efter ett aktuellt och tidsenligt formspråk som återspeglar nutiden. Samtidigt ska det vara en produkt man ska kunna glädja sig över i många år. Det måste därför ha en balans av klassiskt och trendigt, och självklart med en kvalitet som tål det liv som ska levas"

Ovan ser du längst upp till vänster, mattan ARROW - Handvävd i ull och viskos med fin glans.
Mattorna till höger i bild, mattan GAMMA - Handvävd ull i fina färger
Mattorna liggandes i bild, mattan ZETA - Stilren ullmatta med vacker franskant.

FÄRGGLADA MATTOR

Det finns alltid ett stort utbud av trasmattor i Matt-Temas sortiment. Nedan ser du ett litet axplock på mattor som finns just nu och många, många fler finns i butiken.

Swedish Emma

I samarbete med Matt-Tema har svenska designers formgivit en kollektion av plastmattor. Mattorna är svensktillverkade och giftfria med mycket god slittålighet. De är även mycket lättskötta och går att tvätta i 30 grader i tvättmaskinen. 

Inspireras av Matt-Temas åtta olika stilar och se vilken som tilltalar dig mest.
 

Skandinavisk rebell - grafiska kontraster

Grafiska kontraster skapar detta tema tillsammans med ett minimalistiskt nordiskt formspråk. Här hittar du geometriska mönster som mjukar upp de hårda kontrastrika färgerna i svart, vitt och grått. 

Skandinavisk rebell - estetisk mix

I detta tema får kreativiteten fritt spelrum då den innehåller många oväntade kombinationer av mönster och färger. Stilen bygger på ett personligt intryck där man är fri från regler och ramar vilket ger ett lättsamt karaktär. I den här stilen kombineras loppisfynd med både ärvda och nya möbler.

Skandinavisk rustik - global mix

Den här stilen inspireras av den allt högra graden av globalisering och alla de kulturella yttringar i färg och form som denna för med sig. Detta är ett tema med varm atmosfär och många lager på lager med kuddar, mattor och andra textilier. En blandning av ytor och material skapar ett spännande intryck för ögat. 

Skandinavisk rustik - lugnt och harmoniskt

Ett tema för dig som tycker om en lugn inredningsstil med många organiska material som trä, skinn och ull. Textilier och strukturer kombineras med stormönstrade inslag för att skapa kontraster i en annars monokrom färgskala med tyngdpunkt på svart och vitt. Med de ljusa träslagen uppstår en lugn och naturlig atmosfär som är rofylld för ögat.

Skandinavisk modern - svalt och luftigt

Ett tema med en väldigt klassisk, stilren stil och ett enkelt skandinaviskt formspråk. Färgskalan hålls ljus med inslag av kalla färger och möbler i ljust trä eller vitt. Stilen ger ett enkelt och folkligt intryck med en lugt och avslappnad atmosfär. 

Skandinaviskt modern - nordiskt och minimalistiskt

Det här temat hämtar mycket inspiration från den danska inredningskulturen och dess formspråk som blir allt mer populärt i Skadinavien. Stilen är stram och monokrom med lugna, rena färger utan stora mönster eller utsmyckningar. Nyckelorden i stilen är rena linjer, design och funktion där enkla ullmattor är en perfekt kontrast. 

Skandinavisk klassisk - elegant och naturligt

Temat här har inspiration från många olika epoker där dagens trender kombineras med klassiska möbler och textilier. Stilen blir personlig med ett elegant och behagligt uttryck med neutrala färger och inslag av moderna nyanser. 

Skandinavisk klassisk - tidlöst och traditionellt

Det här temat har en ljus och behaglig färgpalett med traditionella mönsterbilder och färger. Stilen tar ursprung i historia och tradition och möblerna är stilrena och enkla. Inspirationen kommer från den gustavianska epoken och textilier och mattor bidrar till lugn och harmoni som skapar en herrgårdsliknande känsla.

Mattor är en viktig del i vår inredning som både är skön att gå på, ljuddämpande och dekorativ. Det finns mycket att tänka på och välja mellan gällande färg, form och design när du ska välja din nya matta.

Med mattan kan du visa din personlighet oavsett om den är klassisk eller modern, färgstark eller avskalat enkel.

Trenderna växlar väldigt fort inom inredning men med ett brett sortiment att välja från hoppas vi att du kan hitta en matta hos oss som du är nöjd med många år! 

Heltäckning

Heltäckningsmattor passar i alla rum och kan anpassas helt efter ditt önskemål (maxbredd 4-5 meter).

Mattan kan antingen användas som heltäckande över hela golvytan eller som en lös matta med sydd kant eller med bandad kant. 

Det går även att få heltäckningsmattan som en anpassad rund matta utefter dina önskemål.

Miljömärkning

Håll koll på Matt-Temas gröna märkning som pekar ut de produkter som har tillverkats i återvunnet eller förnyelsebart material. Till exempel återvunna PET-flaskor eller majsfibrer.

Care & Fair

Sedan 2010 driver Matt-Tema en skola i Indinen för barn till föräldrar som arbetar i mattillverkningen. Organisationen Care & Fair stödjer kampen mot barnarbete i Indien, Nepal och Pakistan samt främjar nybyggnation och underhålla av daghem, skolor och sjukhus i Indien.