KAKEL & KLINKER

Våra leverantörer av kakel och klinker heter Höganäs och Dekora. Båda är stora företag med breda sortiment och med snabba leveranser vid beställning. Som komplement till det sortiment som Höganäs och Dekora erbjuder kan vi även beställa kakel och klinker från Golvabia, Konradssons Kakel och Svenska Kakel. Gällande dessa leverantörer har vi ingen utställning av kakel och klinker men du kan se deras sortiment på respektive hemsidor (länk längre ner på sidan).

CC Höganäs Byggkeramik AB har sitt svenska säte i skånska Ekeby där tillverkningen av klinkerplattor, trottoarstenar med mera startades redan på 1880 talet. Företaget ingår i den Italienska Ricchetti-gruppen och marknadsför både oglaserade och glaserade golv- och väggplattor. Ett av de mest kända byggnadsverken som kan förknippas med Höganäs är Operahuset i Sydney som är klätt med plattor från företaget!

I vår butik har vi utställning med Höganäs sortiment och vi har alltid ett flertal av deras plattor som lagervaror till extra förmånliga priser.

Bläddra i katalogen Bläddra i katalogen
Klicka på bilden här intill för att få läsa Höganäs katalog online.

Höganäs har ett brett sortiment av kakel, klinker och mosaik för alla hemmets rum. På deras hemsida kan du enkelt söka efter plattan du ute efter på namn eller sorterat efter badrum, kök och vardagsrum. Hos oss i butiken hittar du en utställning med deras aktuella sortiment och de lagervaror vi har för tillfället.

Exempel från det aktuella sortimentet från Höganäs

Peter Langenitz Dekora AB, med anläggning i västra Småland, är ett familjeföretag med 50 års erfarenhet inom kakel och klinker. Företaget importerar och marknadsför kakel och klinker från hela världen samt har egen tillverkling av bårder och kakeldekorer.

Dekora har ett av Sveriges bredaste sortiment inom kakel och klinker och i vår butik har vi en utställning med stora delar av deras produkter. Vi har alltid ett flertal kakel och klinker plattor från Dekora som lager till extra förmånliga priser.

Bläddra i katalogen Bläddra i katalogen

Exempel från det aktuella sortimentet från Dekora

Bläddra i katalogen Bläddra i katalogen

Golvabia är ett företag med över 60 år på markanden som nu drivs i småländska Anderstorp av den tredje generationen. De har ett brett sortiment av kakel och klinker och importerar från tillverkare i hela världen.

Bläddra i katalogen Bläddra i katalogen

Konradssons Kakel idé är att erbjuda dig kakel och klinker från hela världen samlat på ett ställe. Oavsett om du vill hämta inspiration från Istanbul, Italien eller NewYork så erbjuder de en mängd alternativ i sitt sortiment. Med omkring 3000 artiklar redo för leverans på deras stora lager finns möjligheten att snabbt få hem ditt val.


 

Bläddra i katalogen Bläddra i katalogen

Svenska Kakel startade 1977 och är nu ett av de större företagen på marknaden med butiker i några av Sveriges större städer. I deras sortiment kan du finna kakel och klinker för både badrum, kök och husets övriga rum.

Lagervaror

Vi har alltid ett flertal lagervaror hemma av kakel och klinker från både Dekora och Höganäs. De vi har i lager just nu hittar du under fliken Erbjudanden.

Höganäs 2016-2017
Höganäs 2016-2017
Dekora 2016
Dekora 2016

Hos ROOM328 kan du som privatperson möjlighet att designa ditt rum i 3D, prova olika val av kakel och klinker till golv och väggar samt testa olika lösningar med resterande inredning som handfat, dusch och toalett.

Har du frågor om hur du ska göra eller vilka lösningar som passar dig bäst så är du varmt välkommen till oss i butiken så försöker vi hjälpa dig med detta. När du sedan har en design som du är nöjd med kan vi kan hjälpa dig med konstruktionen och med att beställa material.

ETT ALTERNATIV

Om det av någon anledning är svårt att sätta nytt kakel när du tänkt göra om hemma i köket finns ett alternativ.

Kitchen Wall från BerryAlloc är väggpaneler av kompakt laminat. De är värmebeständiga,  vatten-beständiga och tål även stänk av kokande vatten.

Panelerna finns i 20 olika alternativ med verklighetstrogen kakelstruktur eller borstad aluminium. Tjockleken är endast 3mm och sätts utanpå de befintliga kaklet.

Nedan syns några alternativ från kollektionen:

borstad aluminium
vit blank