VINYLKLICK

De golv som kallas vinylklick har sedan de introducerades på marknaden blivit allt mer populära och det är lätt att förstå då de har många positiva egenskaper. På den här sidan kan du läsa om de olika leverantörerna som erbjuder vinylklick och hur deras golv är uppbyggda.

Forbo

Forbos golv Allura Click är en storsäljare i Europa. Golven har ett naturligt utseende som stenplatta eller trägolv men är samtidigt både mjukare att gå på och skönare att stå på.

Allura click är helt fritt från ftalater och ytskiktet på 0,55 mm gör det oerhört slitstarkt. Baksidan på golvet är också helt i vinyl vilket för att denna inte kan suga upp vatten vilket gör det väl anpassat även för hallar och kök. Klickfunktionen finns på både lång- och kortsidor och därmed är golvet lättare att lägga samtidigt som skarvarna även blir tätare och mindre känsliga för smuts och väta.

Kollektionen innehåller 15 mönster och du kan välja mellan sten eller trä i flera olika toner. Då man arbetar med hållbarhet och miljövänlighet på Forbo uppfyller Allura-kollektionen REACH-standarden, tillverkas med låga utsläpp i Holland och bärskiktet i golvet innehåller över 20% återvunnet material.

Allura har hög kvalitet och Forbo ger dig 15 års garanti på golvet vid normalt slitage och användande.

Tarkett

Tarketts kollektion för vinylklick heter Starfloor Click och består av arton olika mönster av trä och sten som slitstarkt vinylgolv.


Starfloor Click-golven är helt fria från ftalater och har ytterst låga emissioner. De läggs även utan lim och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet i Sverige. 

Dessa golv har en stark ytbehandling och klarar normalt slitage från bland annat husdjur eller barn med mycket spring i benen. Golven är lätta att sköta med dammsugning men kan även våtmoppas.


Tack vare klicklåssystemet är det lätt att lägga detta golv utan några specifika verktyg eller lim.

Klicka på bilden för att läsa broschyren direkt.