PLASTGOLV

Plastgolv är väldigt vanligt i svenska hem, mycket på grund av att det är ett golv som är mycket slitstarkt och lättstädat samtidigt som det går att få i en mängd mönster och färger. Från de korkmönstrade mattor som var populära för några årtionden sedan kan du nu välja plastgolv som ser ut som trägolv, klinkergolv, eller sten. Naturligtvis finns det fortfarande plastmattor som är enfärgade om det är det du är ute efter.

Det senaste som har hänt gällande designen av plastgolv är att man numera även behandlar ytan så att den ger en mer naturtrogen känsla av trä eller klinkers. Det finns även plastgolv som har en strävare yta vilket gör dem mer halksäkra utan att för den delen vara svårare att hålla rent. Med plastgolv har du fördelarna av ett slitstarkt och tåligt golv som samtidigt är mjukt och behagligt varmt att gå på. De flesta plastgolv tillverkas i 2-, 3- och 4-metersbredder som ger dig möjlighet att planera för ett golv med ett minimum av skarvar.

Välkommen in i vår butik för att se prover på kollektionerna!

Novilon Scandinavia är en av Forbos tre kollektioner av plastgolv. Dessa golv är slitstarka och finns i 40 olika designer av färger och mönster och tillverkas i 2-, 3- och 4 meters bredd. Ett prisvärt och snyggt golv för hem med mycket liv och rörelse!

Kollektionen med namnet Novilon Lux är designad för att ge ett tidlöst och inbjudande intryck. Golven finns i 17 olika utföranden och är främst mönstrade av stilren sten eller trä. Dessa plastgolv har skummade baksidor för ökad ljuddämpning och komfort. Novilon Lux tål större slitage och passar även för mindre kontor och lättare butiksmöljöer. Tillverkas i 2- och 4 meters bredd.

Den tredje kollektionen plastgolv från Forbo heter Novilon Click och denna utgörs av 8 olika varianter av plastmatta limmad på paneler för enklare och limfri läggning. Kan läggas ovanpå de flesta plana golv som inte är mjuka. I första hand är dessa avsedda för hemmiljö men passar även i lättare offentliga miljöer.

Nedan syns några exempel från dessa tre kollektioner, fullständiga kollektioner samt mer information kan fås via Forbos hemsida eller hos oss i butiken.

Tarkett har fyra kollektioner plastgolv 2017 med flaggskeppet Tarkett Extra i fronten som är en bred kollektion av omtyckta plastgolv i naturtrogna mönster. Kollektionen innehåller för tillfället 37 olika utseenden med mönster som spänner från enfärgat till rutigt och mönstrat i klinker eller trä.

Som komplement till dessa plastgolv finns de tre kollektionerna Textyle, Trend 200 och Trend 260. Textyle har textilbaksida för ytterligare komfort och ljuddämpning. Trend-golven är framtagna med design i fokus och där hittar du de mer mönstrade och färgstarka golven.

Tarketts plastgolv är slitstarka, lättstädade och ytförstärkta med Xtreme Protection med 15 års slitagegaranti i hemmiljö.

Nedan kan du se några exempel från Tarketts kollektioner:

Hos Golvabia hittar du tre plastkollektioner som heter Velvet, Divine och Designer. Alla dessa plastgolv från Golvabia har god komfort och en lättskött yta som passar bra i hemmiljö. Många av ytorna är präglade för att ge en extra naturtrogen känsla.

Hos Gerflor hittar du ett flertal olika serier av plastgolv för ditt hem där huvudlinjen Texline innehåller ett stort utbud av mattor i många designer och färger. Golven har goda ljud- och värmeisolerande egenskaper och det finns även speciella serier med baksidor som är utformade för att ge mer ljuddämpning, tolerera mer ojämnheter i underlaget eller ha högre slitstyrka.


Vi har alltid ett flertal plastmattor på 2-, 3- och 4 meters bredd hemma i lager till extra förmånligt pris. Besök oss i butiken för att se vilka vi har hemma just nu eller se några av dem på denna sida.

Forbo Novilon Scandinavia
Forbo Novilon Lux
Forbo Novilon Click
Tarkett 2017

Som komplement till våra kollektioner från Tarkett & Forbo finns även möjlighet att beställa golv från ytterligare ett par leverantörer:
 

Gerflor Texline