Linoleumgolv

Vi erbjuder dig som kund linoleumgolv från Forbo som är världsledande inom golvbeläggningar av linoleum. Detta golvmaterial är det perfekta svaret på dagens ekologiska utmaningar då det är en miljövänlig produkt gjord av naturliga och förnyelsebara råvaror. Linoleum framställs av linfröolja, harts, kalksten och miljövänliga pigment.

Linoleumgolv är oerhört slitstarka och väldigt enkla att sköta, den släta ytan rengörs enklast med dammsugare eller torrmopp. Materialet är en naturprodukt som snabbt kommer upp i rumstemperatur vilket gör att golvet känns varmt och skönt, det är dessutom antistatiskt.

Den av Forbos linoleumprodukter som är främst inriktad till privatpersoner är deras Marmoleum click-plattor som består av en yta av 2mm naturlig linoleum limmad på en formstabil HDF-board och ett undre lager av dämpande kork. Linoleumytan är behandlad med Topshield som ger ökat skydd mot repor och märken samt gör golvet ännu lättare att rengöra.

Marmoleum click-plattorna finns i storlekarna 30x30 och 30x90 i 21 olika färger. Du kan själv välja om du vill lägga ett enfärgat golv, ett rutigt golv eller utnyttja de olika färgerna och storlekarna till att få ett personligt mönster på golvet.

Se exempel på mönster och kombinationer i Forbos vackra inspirationsbilder till höger och gå in på deras hemsida för att få mer inspiration.

Forbos linoleumgolv är en produkt som inte bara är gjord för privata hem utan den är även stark nog till att klara slitaget inom offentliga byggnader så som skolor, vård och butikslokaler. Linoleum Global 3 innehåller Forbos tre linoleumlinjer som alla har tagits fram för att ge ett speciellt utseende eller känsla : Marmoleum, Walton och Artoleum. Totalt innehåller den 11 olika serier med stor variation i färger, mönster och yta.

Marmoleum är världens mest kända linoleummärke och har den klassiska marmorlikande mönstret som många uppskattar hos linoleumprodukter. Detta golv kan fås i hela 88 olika färger och med tre olika grad av marmorering.

De andra två linjerna är skapade för den som inte vill ha det traditionella, marmorerade mönstret i linoleumgolvet. Walton innehåller enfärgade produkter för en enkel, designad profil och Artoleum består av innovativa mönster med ett brett urval av färger.

Använd Forbos Floorplaner för att provlägga linoleumgolv i till exempel kök eller vardagsrum.

Linoleumplattor

Nyinkommet i butiken är denna trämönstrade linoleum med präglad yta från DLW. Linoleumen levereras som plattor som är 120 x 20 cm och som limmas på underlaget. 

Linoleum är ett material som är övervägande tillverkat av förnyelsebara råvaror och baksidan är av PET-väv. Det är fritt från mjukgörare och PVC.

Tjocklek 2,1mm

Golvet finns i 18 olika färger, se alla färgerna här.