VÅTRUMSPLAST

Våtrumsplast är ett av alternativen som finns när du vill renovera ditt badrum. Fördelar med detta materialet som beklädnad av golv och vägg i ett badrum är att det är det absolut tryggaste i bad- och duschrum för att undvika att få problem med vattenskador eller andra fuktproblem. Samtidigt är plastbeklädnad i badrum även lättskött eftersom det är släta ytor med får skarvar som för det lättare att rengöra och underhålla. En ytterligare fördel med våtrumsplast är att både material- och installationskostnad oftast är lägre än alternativet med kakel och klinker.

Vid installation av våtrumsplast används en teknik där våtrumgolvet läggs först med ett uppvik på väggen för att göra skarven mellan golv och vägg vattentät. Efter detta sätts väggmattan genom att en 2 meters våd rullas runt rummet vilket gör att det endast blir en skarv som med fördel läggs vid dörren eller en bit från våtzonen. Väggmattan går ner några centimeter över golvmattan vilket skapar en paraply-effekt där vattnet som kommer på väggmattan rinner ner på golvmattan och sedan vidare ner i golvbrunnen. Det sista steget för att få den täta våtrumskonstruktionen med plast är att sätta en bård som går ner ett par centimeter på väggmattan och sedan sträcker sig upp mot taket.

Forbo våtrumsplast

Forbo är en av våra leverantörer av våtrumsplast som har kollektioner av våtrumsmattor för kompletta golv- och väggsystem.
Alla våtrumsprodukter ingår i deras koncept Spirit of spa. Kollektionen är inspirerd av naturens egna material och oändliga skönhet. Färgerna och mönstren samverkar för att uppnå både variation och harmoni.

All Forbos våtrumsplast är fri från ftalater.

Tarkett våtrumsplast

Tarkett är vår andra leverantör av våtrumsplast och deras kollektioner för våtrumsplast heter Aquarelle. I dessa kollektioner för golv, vägg och bård finns det 21 golv, 24 väggar och 13 bårder med många olika färger och mönster att kombinera efter eget behag. Förutom att golvmattorna finns i många olika enfärgade varianter så finns det även mönstrade mattor som exempelvis ser ut som skiffer eller trä.

Även hos Tarkett finns varianten på halksäkert våtrumsgolv och de mattorna heter Granit Multisafe.

Nytt våtrumssortiment kom i september 2016, klicka på bilden till höger för att komma till deras hemsida och se hela sortimentet.

Anlita alltid ett GVK-auktoriserat företag för säkra våtrum.

Oavsett om du vill renovera ditt badrum med våtrumsplast eller kakel och klinker är det viktigt att anlita ett auktoriserat företag som kan ge garanti på att arbetet blir korrkt utfört så att du slipper vattenskador. 

Här kan du läsa om vilka tjänster som vi erbjuder. 

Katalog

Forbo - kollektion 2016 - 2017

Tarkett